Elvetienii isi sfatuiesc clientii sa nu mai investeasca nimic in SUA

Marti, 08 Septembrie 2009, ora 11:12
1228 citiri
Elvetienii isi sfatuiesc clientii sa nu mai investeasca nimic in SUA

Bancile elvetiene renunta rand pe rand la clientii americani sau se asigura ca nu sunt urmariti de Fisc. Locul acestora este luat de clientii arabi, asiatici si rusi.

Intr-o scrisoare, Wegelin & Co., o institutie care ofera din 1741 servicii de administrare a marilor averi particulare (private banking), si-a sfatuit clientii americani sa nu mai investeasca in obligatiuni din SUA, la cateva zile dupa ce, in urma unor luni de negocieri intre Berna si Washington, una dintre marile banci elvetiene (UBS AG) a acceptat sa divulge informatii despre conturile a 4.450 de americani.

Clientii UBS sunt suspectati de Fiscul din SUA (Internal Revenue Service - IRS) de fraude fiscale, intinse de-a lungul mai multor ani. Prin intelegerea politica dintre cele doua state, UBS scapa de a fi chemata in justitie de catre Guvernul SUA, insa bancile elvetiene specializate in servicii de private banking se tem ca trebuie sa renunte la clientii americani.

Wegelin a suspendat, momentan, deschiderea de conturi pentru ame­ricani, iar Neue Zuercher Bank a renuntat la toti clientii din SUA de la inceputul lui 2009 pana acum. Nici Zuercher Kantonalbank nu mai lucreaza cu americani, ba inca le cere tuturor rezidentilor in Elvetia sa aduca dovezi ca nu sunt urmariti de IRS.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#elvetia, #elvetieni, #ubs, #clienti, #americani, #frauda, #evziune, #fiscala, #sua, #investitii , #Elvetia