Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fitch confirma ratingul Elvetiei la "AAA" cu perspectiva stabila

Fitch confirma ratingul Elvetiei la "AAA" cu perspectiva stabila


Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat, marti, ratingul Elvetiei la "AAA" cu perspectiva stabila, informeaza un comunicat de presa.

Potrivit Fitch, Elvetia are o economie avansata si diversificata, care este sprijinita de o inflatie scazuta si de stabilitate macroeconomica in pofida revenirii lente a economiei globale si a crizei din zona euro. In plus, finantele publice ale Elvetiei sunt intr-o stare mult mai buna decat media tarilor din categoria "AAA" cu o datorie guvernamentala generala de 35,3% din PIB si o datorie neta de 24,4% din PIB la finele lui 2012.

Perspectiva stabila reflecta evaluarea Fitch, potrivit careia in prezent nu exista riscuri semnificative in scadere la adresa ratingului Elvetiei. Cu toate acestea exista unii factorii de risc care ar putea conduce la o actiune negativa de rating.

Unul din acesti factori de risc este un soc negativ venit din partea sectorului bancar, de exemplu ca urmare a impactului peste asteptari a presiunilor internationale vizand modificarea legii secretului bancar. De asemenea, o intensificare extrema a crizei din zona euro ar afecta sectorul financiar din Elvetia si performantele economice, ceea ce ar pune presiuni asupra finantelor publice avand in vedere legaturile financiare cu restul lumii, inclusiv cu zona euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 935 ori