Francul elvetian a scazut la 3,7516 lei

Miercuri, 17 August 2011, ora 13:15
1920 citiri
Francul elvetian a scazut la 3,7516 lei

BNR a afisat miercuri un curs de 3,7516 lei pentru un franc elvetian, cu 5 bani mai mic fata de nivelul de 3,7993 lei din sedinta anterioara, potrivit NewsIn.

Francul elvetian a depasit saptamana trecuta pentru prima data pragul de 4 lei, atingand joi un maxim istoric de 4,0898 lei/franc elvetian.

Banca Nationala a Elvetiei (SNB) a anuntat miercuri ca va continua masurile pentru stoparea apecierii francului elvetian prin cresterea lichiditatii pe piata monetara si prin majorarea depozitelor la vedere ale bancilor de la 120 miliarde franci elvetieni la 200 miliarde franci elvetieni.

Decizia de majorare a depozitelor bancare la vedere a fost luata la o saptamana de la extinderea acestora de la 80 de miliarde de franci elvetieni la 120 de miliarde de franci elvetieni.

"Masurile luate pana acum de Banca Nationala a Elvetiei impotriva aprecierii francului elvetian au un impact. Cu toate acestea, francul ramane la un nivel supraevaluat. Prin urmare, SNB a decis sa extinda din nou, in mod semnificativ, oferta de lichiditate pe piata monetara de franci elvetieni", se arata intr-un comunicat al SNB.

De asemenea, SNB a anuntat ca, daca va fi necesar, va lua noi masuri.

#franc elvetian, #apreciere franc elvetian, #curs franc elvetian , #Elvetia