HSBC, victima unui furt major de date

Joi, 11 Martie 2010, ora 15:57
1674 citiri
HSBC, victima unui furt major de date

Divizia de private banking din Elvetia a grupului bancar britanic HSBC a anuntat ca a fost victima "unui furt major de date" referitoare la 15.000 de conturi din Elvetia, relateaza Bloomberg, care citeaza NewsIn.

Datele au fost furate de un fost angajat al diviziei IT in urma cu trei ani, a precizat HSBC. Autoritatile franceze, care au obtinut datele, au anuntat partea elvetiana ca nu vor utiliza "inadecvat" informatiile.

"Banca nu crede ca datele furate au permis sau vor permite partilor terte sa acceseze contul vreunui client", a precizat HSBC. Conturile au fost deschise inainte de octombrie 2006, potrivit bancii.

Disponibilitatea unor guverne de a oferi bani in schimbul informatiilor bancare furate a dus la o serie de tensiuni cu Franta si Germania, in contextul in care Elvetia incearca sa negocieze o serie de acorduri cooperare cu autoritatile fiscale din alte state.

Guvernul elvetian a declarat in ianuarie ca va inainta un proiect de lege care sa interzica oficialitatilor sa asiste alte tari in caz de furt al unor date bancare.

Ministerul francez de finante a anuntat in decembrie ca detine date legate de conturile detinute in Elvetia de cetateni francezi, inclusiv unele informatii oferite de un fost angajat HSBC.

#hsbc, #furt, #date, #elevetia, #private, #banking , #Elvetia