MJ: Oficiali elvetieni promit sprijin pentru accesul Romaniei in spatiul Schengen

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 22:52
884 citiri
MJ: Oficiali elvetieni promit sprijin pentru accesul Romaniei in spatiul Schengen

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, s-a intalnit, luni, cu o delegatie elvetiana condusa de Simonetta Sommaruga, consilier federal, seful Departamentului Federal de Justitie si Politie, oficialul roman primind asigurari ca Elvetia sustine accesul Romaniei in spatiul Schengen.

Potrivit unui comunicat al MJ, Simonetta Sommaruga a apreciat progresele inregistrate de Romania in cadrul reformei sistemului judiciar si legislatia romana aferenta traficului de persoane, exprimand intregul suport al Elvetiei pentru accesul Romaniei in spatiul Schengen si necesitatea unei abordari integrate, aplicabila tuturor Statelor Membre, nu numai unora dintre ele.

De asemenea, in cadrul intrevederii au fost discutate teme precum reformele din domeniul Justitiei si intensificarea luptei impotriva coruptiei, pregatirea profesionala a magistratilor si aspecte ale cooperarii bilaterale dintre Romania si Confederatia Elvetiana.

La intalnire au mai participat ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, Jean-Hubert Lebet, secretarul de stat in MJ, Lidia Barac si reprezentanti ai misiunii diplomatice elvetiene la Bucuresti si experti de profil din cadrul Ministerului Justitiei.

Reamintim ca delegatia elvetiana, condusa de Simonetta Sommaruga, consilier federal, Seful Departamentului Federal de Justitie si Politie, efectueaza o vizita de lucru in Romania, in perioada 20-22 noiembrie 2011, la invitatia ministrului Administratiei si Internelor, Traian Igas.

Scopul vizitei este de informare asupra problematicii traficului de persoane in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ialomiteanu Elvetia Schengen Romania , #Elvetia