Profiturile Swatch, la cel mai mic nivel din ultimul deceniu

Joi, 12 Martie 2009, ora 11:30
1460 citiri
Profiturile Swatch, la cel mai mic nivel din ultimul deceniu

Profiturile grupului Swatch din a doua jumatate a lui 2008 au atins cel mai scazut nivel din ultimii zece ani, ajungand la 418 milioane de franci elvetieni.

Potrivit oficialilor companiei, veniturile nete s-au redus astfel cu 25 de procente, de la 554 milioane de franci elvetieni in prima jumatate a anului trecut, scrie Bloomberg.

Mai mult de jumatate din pierderile inregistrate anul trecut au fost cauzate de campania de marketing pe care firma a derulat-o in timpul Jocurilor Olimpice din Beijing.

De altfel, oficialii Swatch au declarat ca prima jumatate din 2009 va fi "provocatoare".

Producatorii de ceasuri au fost nevoiti sa reduca din forta de munca
, iar unii chiar s-au inchis. Analistii sunt de parere ca exporturile Elevetiei vor scadea cu mai mult de 15 procente in acest an, aceasta fiind cea mai mare criza pe piata ceasurilor din anii 1970.

Grupul Swatch se asteapta ca in a doua jumatate din acest an situatia sa se imbunateasca, ducand la o "crestere modesta" in 2009.

Anul trecut, actiunile companiei au scazut cu 58 de procente, in timp ce titlurile rivalului sau principal, Cie. Fiannciere Richemont, producatorul ceasurilor Vacherin Constantin si Cartier, s-au depreciat cu 51 de procente.

#profit, # Swatch, # scadere, # piata ceasuri, # elvetia , #Elvetia