Sarkozy: Cei care pariaza impotriva euro vor pierde

Joi, 27 Ianuarie 2011, ora 14:49
1258 citiri
Sarkozy: Cei care pariaza impotriva euro vor pierde

Investitorii care pariaza impotriva monedei euro vor pierde, deoarece Franta si Germania sunt determinate sa apere moneda unica, a declarat joi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, citat de Reuters, anunta Mediafax.

Sarkozy, care prezideaza in acest an G20 si G8, a afirmat la Davos ca Parisul si Berlinul vor lua noi masuri, in urmatoarele saptamani, in privinta intergrarii economice europene.

"Catre cei care vor paria impotriva euro, fiti atenti cu banii pentru ca suntem determinati cu desavarsire sa aparam euro. Doamna Merkel si eu insumi nu vor lasa niciodata - ati auzit, niciodata - euro sa cada.

Sa va imaginati ca am abandona euro este sa nu intelegeti nimic despre psihologia tarilor europene care s-au luptat intre ele in razboaie pe parcursul a zeci de ani. Este o chestiune de identitate europeana", a declarat Sarkozy in fata liderilor politici si din lumea afacerilor reuniti in Elvetia.

Propunerea presedintelui francez pentru un nou sistem monetar international a fost primita cu raceala de Statele Unite, care considera ca un astfel de proiect reprezinta o incercare de subminare a hegemoniei dolarului.

Insa Sarkozy a subliniat ca nimeni nu incearca sa submineze dolarul, care ar ramane principala moneda de rezerve a lumii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sarkozy, #euro, #dolar, #cadere , #Elvetia