Vrei la Forumul Economic de la Davos? Pretul "biletului" porneste de la 71.000 de dolari

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 17:24
1552 citiri
Vrei la Forumul Economic de la Davos? Pretul "biletului" porneste de la 71.000 de dolari

O invitatie non-VIP la Forumul Economic Mondial de la Davos, programat in Elvetia la sfarsitul lunii ianuarie, costa cel putin 71.000 de dolari, in timp ce pentru a avea acces la intalnirile private, costul incepe de la 156.000 de dolari.

"Partenerii strategici" ai evenimentului, precum Goldman Sachs si Bank of America, platesc 527.000 de dolari pentru statutul de membru si 19.000 de dolari pentru fiecare invitatie, in limita a cinci.

Printre "partenerii strategici" se regasesc ArcelorMittal, ABB, Fundatia Bill & Melinda Gates, Coca-Cola, Deutsche Bank, GDF Suez, Google, Intel, JPMorgan, Lukoil, Microsoft, Metro, Nike, PepsiCo, Renault-Nissan, Sberbank, Thomson Reuters si Volkswagen.

In 2011, Forumul Economic de la Davos a costat organizatorii 156 de milioane de dolari

Editia din 2010-2011 a reuniunii de la Davos a adus venituri de 157 milioane de dolari, in timp ce cheltuielile au fost de 156 milioane de dolari, doar 0,3% din averea miliardarului american Warren Buffet.

Doar vinul servit la Forumul Economic Mondial de la Davos in 2011 a avut un cost estimat de aproape 16.000 de dolari. Aproape 2.500 de persoane au primit legitimatii albe anul trecut, care le-au permis accesul nerestrictionat la conferinte si petreceri. Printre acestea s-au aflat 69 de miliardari, sau 5,7% din totalul miliardarilor la nivel global.

Costul unei calatorii cu limuzina de la Zurich la Davos costa 689 de dolari, in timp ce o intoarcere cu elicopterul are pretul de 9.000 de dolari.

Din 2003, Ministerul Apararii din Elvetia are permisiunea de a dobori orice aeronava neautorizata deasupra localitatii

Referiri la Davos apar de 571 de ori in telegramele diplomatice publicate de WikiLeaks, in timp ce in 2005 Sharon Stone a avut nevoie de numai 5 minute sa stranga la Davos fonduri de 1 milion de dolari pentru lupta impotriva malariei.

Organizatorii evenimentului au prescris chiar si un raport minim in privinta sexului participantilor din partea partenerilor strategici, de cel putin o femeie la fiecare cinci barbati. La nivelul companiilor incluse in topul Fortune 500, doar 2,4% din directorii generali sunt femei.

De la lansarea evenimentului la inceputul anilor '70 au avut loc patru recesiuni la nivel global si sase in Statele Unite

In ultimii 12 ani, datoria publica la nivel global a crescut de peste doua ori si jumatate, de la 18.000 de miliarde de dolari in 2010 la 47.000 de miliarde de dolari, cifra estimata in acest an.

Anul trecut, economistul Nouriel Roubini, cunoscut si ca "Doctor Doom", a declarat ca G20 a devenit G Zero, din cauza lipsei liderilor politici la nivel global.

Fostul ministru italian de Finante Giulio Tremonti a tipat in 2006 la Roubini: "Du-te inapoi in Turcia", aluzie la originile turce ale economistului american, dupa ce acesta a avertizat ca lipsa de competitivitate a unor tari din zona euro (Grecia, Portugalia si Italia) ar putea duce la destramarea uniunii monetare.

Cel putin trei persoane din cele care au participat macar odata la forum au facut inchisoare.

La aceasta editie, sunt asteptati peste 2.600 de reprezentanti ai mediului de afaceri

Forumul Economic Mondial a fost lansat in ianuarie 1971, cand un grup de lideri din business-ul european s-au intalnit sub patronajul Comisiei Europene si asociatiilor industriale europene.

Reuniunea din acest an va fi deschisa de un discurs al cancelarului german Angela Merkel.

La editia din acest an vor fi reprezentate 19 state membre G20, in timp ce numarul total al paricipantilor, lideri politici, academicieni, reprezentanti ai societatii civile si mediului de afaceri, este estimat la peste 2.600, un record pentru eveniment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Forum Economic Davos, #invitatie Forum Economic, #Forum Economic Mondial, #pret forum economic davos , #Elvetia