Americanii avertizeaza: Atentie, ati putea avea parte de sarbatori insangerate in Europa!

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 11:51
5596 citiri
Americanii avertizeaza: Atentie, ati putea avea parte de sarbatori insangerate in Europa!
Foto: Npr.org

Oficialii din Departamentul de Stat de la Washington au lansat o alerta cu privire la riscurile de atentate teroriste in Europa, in special in perioada sarbatorilor de iarna.

"Fiti precauti in timpul petrecerilor publice, a targurilor de Craciun si a spectacolelor din aceasta perioada", au avertizat oficialii americani, adaugand ca detin informatii conform carora Statul Islamic, al-Qaida si alte grupari afiliate planuiesc atentate majore in Europa, anunta CNBC.

Departamentul de Stat a amintit si de tragediile petrecute in ultimul an in tari precum Franta, Belgia, Germania si Turcia si a mentionat ca starea de alerta pentru tarile europene vizitate de turistii americani se extinde pana pe 20 februarie.

Franta, de altfel, pare sa fie o tinta preferata a teroristilor islamisti, la sfarsitul saptamanii trecute, fortele de securitate prevenind declansarea unui sir de atentate teroriste printr-o serie de descinderi si arestari efectuate in Marsilia si Strasbourg, relateaza IB Times.

"Franta nu s-a confruntat niciodata cu o amenintare terorista de asemenea nivel. Dimensiunea acesteia este enorma si nu este posibil sa o eliminam indiferent ce am face", a recunoscut ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve.

Sapte indivizi cu nationalitati franceza, marocana si nigeriena au fost retinuti in urma raidurilor, cele mai multe descinderi fiind facute la Marsilia, unde urmeaza sa isi deschida portile traditionalul targ de Craciun.

Alerta de securitate in Franta este la nivel maxim, dupa cum admite si premierul Manuel Valls, fapt care i-a facut pe vecinii de peste Canalul Manecii sa emita o avertizare pentru turistii care vor sa viziteze Hexagonul in aceasta perioada.

Din ianuarie 2015 si pana in prezent, trei mari atentate teroriste petrecute in Paris si Nisa au lasat in urma 226 de morti si alte cateva sute de raniti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alerta securitate Europa, #turisti europa, #atentate teroriste , #Europa