Angela Merkel: Europa isi va reveni in 10 ani

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 11:31
1305 citiri
Angela Merkel: Europa isi va reveni in 10 ani
Sursa: The Guardian

Europa va avea nevoie de un deceniu pentru a depasi actuala criza a datoriilor suverane, a declarat sambata cancelarul german Angela Merkel.

"Rezolvarea crizei datoriilor suverane este o cale care necesita multe eforturi si pe care va trebui sa avansam pas cu pas", a spus Merkel intr-un video-interviu publicat pe site-ul guvernului german a doua zi dupa incheierea summitului G20 de la Cannes.

"Criza deficitelor nu va fi rezolvata dintr-o data, cu siguranta ne va lua un deceniu sa ne intoarcem intr-o pozitie mai buna", a adaugat ea.

Merkel a cerut tuturor tarilor din Zona euro sa introduca prin lege plafoane privind nivelul deficitului.

"Toata lumea din Europa trebuie sa daca un efort pentru a obtine tot ceea ce este necesar", a subliniat cancelarul german.

Summitul G20 a permis trasarea unei liste cu masuri necesare pentru a consolida cresterea economica si Fondul Monetar International, dar nu le-a detaliat.

Premierul italian Silvio Berlusconi a acceptat monitorizarea FMI, iar liderul grec Giorgios Papandreou a reusit sa castige un vot de incredere in Parlament, dupa ce a acceptat termenii pachetului de salvare oferit de UE.

#Angela Merkel Europa, #criza zona euro Merkel , #Europa