Barroso cere SUA sa se coordoneze cu Uniunea Europeana din punct de vedere economic

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 09:27
1222 citiri
Barroso cere SUA sa se coordoneze cu Uniunea Europeana din punct de vedere economic

Urmatorul presedinte american ar trebui sa colaboreze atent cu Europa in ce priveste politicile economice pe termen lung, ca reactie la criza care afecteaza pietele financiare internationale, a spus, miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, citat de Reuters. Intr-un discurs prezentat la Universitatea Harvard, Jose Manuel Barroso a cerut, de asemenea, Statelor Unite sa coopereze cu Europa, astfel incat sa aduca noile puteri emergente in principalele institutii din lume, ca sa colaboreze in vederea solutionarii unor probleme, precum schimbarea climaterica, terorismul sau comertul.


Seful Comisiei Europene a cerut Statelor Unite sa evite protectionismul, izolarea si nationalismul economic si sa se alature Uniunii Europene in implementarea Agendei Atlantice pentru Globalizare.


Ca reactie la actuala criza financiara, "gradul de interdependenta al economiilor noastre cere o coordonare atenta, nu doar in urmatoarele saptamani, ci si, cel mai important, pe termen lung", a spus Barroso.