Belgia, Olanda si Austria, tarile UE cu cei mai fericiti locuitori. Care e situatia in Romania

Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 14:25
3682 citiri
Belgia, Olanda si Austria, tarile UE cu cei mai fericiti locuitori. Care e situatia in Romania
Foto: Pixabay

In Belgia, Olanda si Austria traiesc cei mai fericiti cetateni din Uniunea Europeana, la polul opus fiind cei din Letonia, Bulgaria, Croatia, Lituania, Grecia si Romania, arata datele unui sondaj publicat joi de Eurostat.

In anul 2018, peste 62% dintre persoanele cu varsta de peste 16 ani din Uniunea Europeana au declarat ca au fost fericite tot timpul (14%) sau majoritatea timpului (48%) in ultimele patru saptamani, in timp ce 12% au declarat ca au fost rareori (8%) sau niciodata (2%) fericite in ultima luna.

Tarile UE cu cei mai fericiti oameni au fost Belgia, Olanda, Austria si Finlanda, unde peste trei sferturi dintre persoane (76% in fiecare tara) au declarat ca s-au simtit fericite tot timpul sau majoritatea timpului in ultima luna.

In contrast, frecventa celor care au fost fericiti este cea mai scazuta in Letonia (unde doar 31% din persoane au declarat ca s-au simtit fericite tot timpul sau majoritatea timpului in ultima luna), Bulgaria (35%), Croatia (42%), Lituania (45%), Grecia si Romania (in ambele tari aproximativ 46% din persoane au declarat ca s-au simtit fericite tot timpul sau majoritatea timpului in ultima luna).

Cand vine vorba de extreme, Spania a inregistrat cel mai mare procent de persoane care au fost fericite tot timpul (29%) in timp ce un procent similar de persoane din Letonia (28%) au declarat ca au fost rareori sau niciodata fericite in ultima luna.

Comparativ cu situatia din 2013, ponderea persoanelor fericite din Uniunea Europeana a crescut cu doua puncte procentuale, de la 60% la 62%.

#tarile UE cei mai fericiti oameni, #cei mai fericiti oameni , #Europa