BM: Economia mondiala intra intr-o noua zona periculoasa

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 13:30
1211 citiri
BM: Economia mondiala intra intr-o noua zona periculoasa

Economia mondiala intra intr-o "noua zona periculoasa", cu o crestere incetinita insotita de slabirea increderii investitorilor, a declarat presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick, potrivit Mediafax.

Zoellick a cerut Europei si Statelor Unite sa-si rezolve problemele legate de datoria de stat si a subliniat ca preturile ridicate ale alimentelor si volatilitatea de pe bursele de marfuri ameninta cea mai vulnerabila patura a populatiei planetei.

"Criza financiara din Europa a devenit o criza a datoriilor de stat, cu implicatii serioase pentru Uniunea Monetara, banci si competitivitatea unor tari.


Tara mea, Statele Unite, trebuie sa abordeze problema datoriei, cheltuielilor, reformei fiscale pentru a consolida cresterae in sectorul privat, dar si politica comerciala stagnanta", a aratat seful BM intr-un set de declaratii facute la Beijing.


In privinta Chinei, unde Zoellick conduce un studiu al BM privind imbunatatirae modelului de crestere economica a tarii, oficialul a fost mai optimist.

 

China este bine pozitionata sa devina o tara cu venituri mari in urmatorii 15-20 de ani, de la statutul actual de venit mediu superior, a aratat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie mondiala, #banca mondiala, #criza datorii sua, #criza datorii suverane europa , #Europa