Bonusurile promise salariatilor Lehman din New York provoaca furie in randul celorlalti angajati

Luni, 22 Septembrie 2008, ora 12:31
1450 citiri
Bonusurile promise salariatilor Lehman din New York provoaca furie in randul celorlalti angajati

Salariatii Lehman din cadrul biroului din New York vor primi prime in valoare de 2,5 miliarde dolari, starnind furia celorlalti angajati ai bancii, arata un articol publicat de Times Online. Primele, numite de personalul din Londra "scandaloase", au fost garantate de Barclays Capital, banca britanica ce a cumparat saptamana trecuta operatiunile americane ale Lehman, si a preluat 10.000 dintre angajati.


Pachetul de 2,5 miliarde dolari, ce a facut parte din acordul de achizitie, a provocat un val de nemultumiri in randul celor 5.000 de angajati din Europa si Orientul Mijlociu, ale caror salarii nu sunt garantate incepand din aceasta luna. Exista, totusi, sperante ca jumatate dintre locurile de munca din cadrul biroului Canary Wharf ar putea fi salvate de Barclays sau de Nomura. De asemenea, se depun oferte pentru capitalul si banca de investiti din Marea Britanie.


Declaratia de faliment depusa de Lehman Brothers Holdings Inc precizeaza ca Barclays a identificat opt indivizi din cadrul personalului de 10.000 de angajati din New York, considerati vitali pentru succesul afacerii si alti 200 care sunt considerati "angajati cheie". Se estimeaza ca acesti opt directori vor fi cooptati prin contracte pe doi ani, in valoare de 10-25 milioane dolari/an.


Cele mai mari prime ar putea fi oferite lui Michael Gelband, seful pietelor de capital din cadrul bancii, lui Eric Felder si lui Hyung Soon Lee, sefii departamenului de venituri fixe.