Brexit, raiul pariorilor. Cum a ajuns referendumul mai important decat familia regala

Luni, 27 Iunie 2016, ora 13:42
3360 citiri
Brexit, raiul pariorilor. Cum a ajuns referendumul mai important decat familia regala
Foto: Betting Expert

Votul pentru stabilirea sortii Regatului Unit in UE a reprezentat un moment istoric pentru viitorul Marii Britanii si al Europei, dar si o sansa epocala pentru pariorii insulari.

Casele de pariuri din Marea Britanie au definit momentul Brexit drept cel mai important eveniment non-sportiv care a starnit interesul localnicilor, depasind chiar si agitatia generata de nasterea bebelusilor cuplului princiar Kate si William, relateaza CNN Money.

"Industria pariurilor a avut incasari de 150 de milioane de lire in total", estimeaza reprezentantii casei de pariuri Paddy Power Betfair. Cel mai mare castig ridicat de la ghiseul casei a fost de 99.000 de lire sterline, pe baza unui bilet de 18.000 de lire privind iesirea Regatului Unit din UE.

Cotele intocmite de agentiile de pariuri indicau sansa ca Marea Britanie sa ramana in continuare in Uniune, ceea ce a adus castiguri substantiale pentru cei care au mizat pe Brexit.

Cel mai mare pariu pus la o agentie britanica pe subiectul ramanerii sau iesirii tari din UE a fost de 100.000 de lire, dupa cum a anuntat agentia londoneza William Hill.

Din nefericire, persoana care a riscat o adevarata avere pe rezultatul referendumului nu a reusit sa intuiasca felul in care majoritatea britanicilor iesiti la vot privesc relatia Regtului Unit cu Europa si a pierdut intreaga suma.

"Sunt mai trist pentru implicatiile generale ale votului decat pentru pierderile personale ale unor pariori", a explicat un agent de pariuri de la William Hill.

Industria de profil din Marea Britanie este una dintre cele mai active din lume, sute de milioane de lire fiind pariate cu ocazia fiecarui eveniment sportiv important sau a unui moment crucial din viata familiei regale ori a tarii.

In acest moment, cei care au pierdut la casele de pariuri pe varianta ramanerii Marii Britanii in UE au sansa de a recupera o parte din pierderi pariind pe cine va fi urmatorul premier al Marii Britanii, dupa demisia lui David Cameron.

#pariuri Marea Britanie, #pariuri Brexit, #case pariuri, #incasari pariuri Brexit , #Europa