Camioneta Ford S-MAX - masina anului 2007 in Europa

Luni, 13 Noiembrie 2006, ora 11:26
1019 citiri

Camioneta Ford S-MAX a fost votata masina anului 2007, de catre jurnalistii europeni care scriu in domeniul auto, au declarat, luni, reprezentantii companiei Ford Motor, al doilea producator auto de pe piata americana, citati de Reuters.Celelalte sapte modele care s-au mai aflat pe lista de masini votate au fost Citroen C4 Picasso , Fiat Grande Punto, Honda Civic, Opel/Vauxhall Corsa, Peugeot 207, Skoda Roomster si Volvo C30.

Acest premiu este acordat de un juriu alcatuit din 58 de jurnalisti din 22 de tari care desemneaza cea mai impresionanta noua masina care a fost pusa in vanzare in ultimele 12 luni.

Grupul american a anuntat, la sfarsitul lunii trecute, ca productia proprie de automobile pentru primul semestru al anului 2007 se va reduce pana la 12%, urmand apoi sa se majoreze in cel de-al doilea semestru, potrivit Automotive News.

Directorul financiar al Ford, Don Leclair, a estimat insa ca pentru cel de-al doilea semestru din 2007 productia va creste intre 5 si 10% comparativ cu nivelele cele mai scazute inregistrate in anul curent.

In primele sase luni ale anului 2007, rezultatele financiare ale companiei vor avea de suferit deoarece in ciuda implementarii planului de redresare economica ce presupune reduceri ale costurilor de productie, reducerea productie va avea o influenta decisiva, doar in al doilea semestru al anului viitor urmand a fi observate rezultatele pozitive, preciza revista Automotive News.

Directorul executiv al constructorului american de automobile Ford, Alan Mullaly, a respins, tot luna trecuta, ideea unei aliante, cel putin pe termen scurt, cu grupul franco-nipon Renault-Nissan.

Grupul Ford a anuntat venituri pentru cel de-al treilea trimestru din 2006 de 36,7 miliarde de dolari, in scadere cu 4,1 miliarde de dolari fata de suma inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.

NewsIn