Ce se intampla cu Europa daca zona euro se destrama

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 07:16
1974 citiri
Ce se intampla cu Europa daca zona euro se destrama

Fostul ministru olandez al Finantelor Gerrit Zalm a avertizat ca Europa ar intra intr-o recesiune mai severa decat cea din anii '30 daca zona euro s-ar destrama, transmite Reuters. 

"Vom avea o recesiune care va face anii '30 sa para nimic. Intreaga Europa se va faramita", a aratat el la o emisiune televizata, intrebat ce s-ar intampla daca zona euro s-ar destrama, relateaza Mediafax.

Zalm si-a castigat in Europa o reputatie de conservator fiscal si a fost unul dintre proponentii reglementarilor pe buget la nivelul UE.

El a fost cel mai longeviv ministru de finante al Olandei, ocupand functia timp de 12 ani.

Fostul ministru a aratat ca nu este de acord cu eliminarea Greciei din zona euro, idee inaintata de unii politicieni care nu sunt de acord ca toate guvernele din zona euro sa foloseasca bani publici pentru a sprijini state cu deficite si datorii prea ridicate. "Nu cred ca aceasta este solutia.

Urmatorul pas va fi sa ceara ca Italia sa iasa din zona euro, apoi Irlanda, apoi Portugalia.

Daca se continua asa ramai doar cu Olanda si Germania. Nu cred ca ar fi o evolutie buna", a spus Zalm

Politicianul olandez Frits Bolkestein, fost comisar european pentru Piata Interna, a declarat sambata la o emisiune televizata ca Grecia ar trebui sa primeasca ajutor numai cu conditia sa iasa din zona euro si sa revina la drahma. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#europa, # zona euro, # euro, # destramare zona euro , #Europa