Datoria UE a crescut pana la 82% din PIB

Luni, 06 Februarie 2012, ora 15:10
970 citiri
Datoria UE a crescut pana la 82% din PIB
Europa, mai putin datoare decat SUA

Datoria guvernamentala totala a Uniunii Europene a crescut usor, in al treilea trimestru al anului trecut, pana la 82,2% din produsul intern brut.

Conform agentiei de statistica a UE, Eurostat, datoria este mai mica decat cea a Statelor Unite, insa reprezinta o povara de care se va scapa in urmatoarele decenii, conform Reuters. Datoria zonei euro, a scazut usor pana la 87,4 procente din PIB, comparativ cu 87,7%, cat era in al doilea trimestru al anului trecut.

Datoria celor 27 de state member UE a ajuns pana la 82,2% din PIB, in crestere fata de 81,7 procente, nivelul inregistrat in al doilea trimestru al anului 2011. Comparativ, proportia datoriei SUA in PIB a atins 100% in cursul anului trecut, si risca sa atinga 115% pana in 2016, daca isi pastreaza aceasta evolutie, conform cifrelor Fondului Monetar International.

Datoria Europei scazuse dupa introducerea monedei euro, in 1999, pe masura ce statele au realizat imprumuturi masive la rate a dobanzilor foarte scazute. Insa in contextul scaderii economiei, UE face cu greu progrese in scaderea datoriilor, in ciuda reducerii cheltuielilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#datorie europa, #produs intern brut europa, #pib europa, #datorie sua, #deficit fiscal , #Europa