Deficitul comercial al Marii Britanii s-a adancit cu 19% in martie

Vineri, 14 Mai 2010, ora 00:44
1138 citiri
Deficitul comercial al Marii Britanii s-a adancit cu 19% in martie

Deficitul comercial al Marii Britanii s-a adancit in martie cu aproape o cincime, dat fiind ca importurile au crescut in cel mai rapid ritm din ultimele 6 luni, in special ca urmare a cererii de produse finite, de la autovehicule la echipamente industriale, relateaza Bloomberg, citat de Newsin.

Astfel, deficitul comercial al Marii Britanii a fost de 7,5 miliarde lire sterline (11,1 miliarde dolari) in martie, fata de 6,3 miliarde lire in februarie, potrivit datelor publicate joi de Oficiul National de Statistica din Londra.

Media estimata de specialistii chestionati de Bloomberg era de 6,4 miliarde lire sterline. Importurile au crescut cu 5,2%, la cel mai inalt nivel din ultimele 18 luni, depasind cu mult cresterea de 1% a exporturilor.

Banca centrala a Marii Britanii (Bank of England) spera ca o cotatie mai slaba a lirei sa duca la cresterea exporturilor si a economiei, dupa ce productia industriala a sporit brusc luna trecuta, la un maxim al ultimilor opt ani.

Situatia tarilor indatorate din Europa a inrautatit perspectiva exportatorilor britanici intr-un moment in care cererea interna ar putea fi supusa unor presiuni din cauza masurilor fiscale.

Lira sterlina a pierdut aproximativ 25% in fata cosului format din mai multe valute de la inceputul lui 2007. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit, #marea britanie, #importuri , #Europa