Din rau in mai rau - cand se termina criza in Europa

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 17:51
1881 citiri
Din rau in mai rau - cand se termina criza in Europa

Economia zonei euro prezinta in continuare semne de deteriorare, in conditiile in care rata somajului a atins un nou record, iar cheltielile de consum au scazut in principalele economii din zona euro, indicand ca cea mai lunga recesiune din regiune nu se termina curand.

Astfel, rata somajului din zona euro a urcat la nivelul maxim de 12,2% in aprilie, potrivit datelor Eurostat. Numarul somerilor a crescut cu 95.000, la 19,4 milioane.

Analistii estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor exista 20 de milioane de someri in regiune, noteaza Wall Street Journal.

Datele arata si adancirea discrepantelor dintre statele europene. In timp ce rata somajului este de doar 4,9% in Austria si de 5,4% in Germania, aceasta ajunge la aproape 18% in Portugalia si la peste 25% in Spania in Grecia. In randul tinerilor, somajul depaseste 60% in Spania si Portugalia si 40% in Germania.

Jonas Prising, presedintele ManpowerGroup pentru America si Europa de Sud considera ca situatia nu se va imbunatati in perioada urmatoare. Somajul va continua sa creasca intr-un interval de trei-sase luni, dupa care se va mentine la niveluri ridicate pentru un timp, ca urmare a cresterii economice reduse si a lipsei masurilor pentru stimularea pietei muncii.

Citeste mai multe despre Din rau in mai rau - cand se termina criza in Europa pe Ziare.com

#saracie Europa, #criza economica Europa , #Europa