EdF, RWE si Iberdrola, pregatite sa faca oferte pentru preluarea British Energy

Luni, 05 Mai 2008, ora 14:27
1073 citiri
EdF, RWE si Iberdrola, pregatite sa faca oferte pentru preluarea British Energy

Grupul german RWE, cel francez EdF si cel spaniol Iberdrola s-ar putrea afla printre firmele ce vor inainta oferte de preluare a British Energy, pana la expirarea termenului limita de vineri, 9 mai, a declarat o sursa apropiata afacerii, citata de Reuters.Potrivit declaratiilor oferite duminica de o alta sursa, acestea ar fi oferte oficiale, cu detalii legate de finantare, insa nu reprezinta neaparat variantele finale.


O sursa apropiata situatiei a declarat luna trecuta pentru Reuters ca RWE, cea de-a treia companie electrica din Europa, care detine furnizorul britanic de energie nPower, a facut o oferta orientativa in numerar, de aproape 700 pence/actiune, evaluand British Energy la peste 11 miliarde lire sterline (21,8 miliarde dolari).


O alta sursa apropiata afacerii a spus ca Electricite de France (EdF) va oferi cu mult sub nivelul de 700 pence/actiune, sperand ca experienta in energia nucleara va convinge guvernul britanic sa prefere aceasta propunere.


Companiile energetice din Europa urmaresc preluarea British Energy, singurul generator nuclear privat din Marea Britanie, in cadrul caruia statul detine 35%, pentru a profita de tendinta acestei tari de a trece spre energia nucleara.


Centrica, ce detine British Gas, incearca sa ajunga la un acord de cooperare cu unul dintre ofertanti, potrivit surselor.


British Energy, EdF, RWE si Centrica au refuzat sa comenteze.