Euro, cea mai lunga perioada de scadere din ultimele 18 luni

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 12:30
1199 citiri
Euro, cea mai lunga perioada de scadere din ultimele 18 luni
Curs euro - dolar

Moneda euro isi continua deprecierea fata de dolar pentru a cincea saptamana consecutiva, cea mai lunga perioada de scadere din ultimele 18 luni.

Deprecierea vine pe fondul inrautatirii crizei europene, Germania luptandu-se sa vanda obligatiuni, semn ca situatia economica dezastruoasa se propaga si in cele mai puternice state de pe continent, relateaza Bloomberg.

Euro a scazut pentru a treia saptamana si fata de yen, dupa retrogradarea de vineri a ratingului de creditare al Belgiei. Masura a venit inainte de licitarea obligatiunilor belgiene ce va avea loc saptamana viitoare. Vanzarea va include si datoriile pe 10 ani ale statului.

Tot saptamana viitoare va avea loc si vanzarea de obligatiuni ale Italiei si Frantei.

Dolarul a castigat teren in fata celor mai importante valute din lume, dupa ce super-comitetul bugetar al Congresului a esuat in ajungerea la o intelegere pentru taierea deficitului Statelor Unite. Acest lucru i-a indreptat pe investitori spre obligatiunile SUA.

Euro a scazut ieri cu 2,1%, pana la 1,3239 dolari, de la nivelul de 1,3525 dolari inregistrat pe 18 noiembrie. Ultima cadere de patru saptamani a avut loc in luna mai a anului 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#euro scadere, #euro cadere, #curs euro dolar, #criza zona euro, #criza economica Europa , #Europa