Eurogroup a amanat decizia asupra pachetului de imprumuturi pentru Grecia

Marti, 14 Februarie 2012, ora 22:20
1071 citiri
Eurogroup a amanat decizia asupra pachetului de imprumuturi pentru Grecia
Liderul Eurogroup, Jean-Claude Juncker

Ministrii de Finante din zona euro au hotarat sa amane decizia privind un nou pachet de imprumuturi pentru Grecia, programata miercuri, dupa ce statul elen nu a indeplinit conditiile care i-au fost impuse, a anuntat liderul Eurogroup, Jean-Claude Juncker.

"Se pare ca sunt inca de rezolvat chestiuni tehnice intre Grecia si troica (reprezentantii UE, FMI si BCE, n.r.) in mai multe domenii. In acest context am decis sa convoc o teleconferinta miercuri, in locul reuniunii programate la Bruxelles", a afirmat Juncker intr-un comunicat.

Juncker a declarat ca formatul discutiilor a fost schimbat deoarece asteapta inca sa primeasca asigurari din partea liderilor politici din Grecia in privinta implementarii programului de reforme, iar alte chestiuni tehnice trebuie rezolvate, potrivit Reuters.

Autoritatile elene si troika trebuie sa lucreze la mai multe detalii tehnice, precum acoperirea unui deficit de 325 milioane de euro in finantele pentru acest an si analiza sustenabilitatii datoriei, a spus Juncker.

#Lider Eurogroup, #Jean Claude Juncker Eurogrup, #Grecia Eurogrup , #Europa