Europa va cunoaste o relansare economica durabila, estimeaza OECD

Marti, 13 Februarie 2007, ora 16:13
984 citiri

Relansarea economica in curs in Europa este una durabila si va fi in beneficiul tuturor statelor membre, a estimat Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), intr-un raport dat publicitatii marti, informeaza AFP.

'Evolutiile recente au fost favorabile' pentru economia majoritatii statelor membre, in special pentru cei care pana acum au inregistrat un ritm de crestere mai slab decat media, se arta in cea de a treia editie a raportului anual 'Obiectiv crestere economica', care formuleaza recomandari pentru reforme structurale.

'In ciuda unei cresteri economice care a ramas mult timp timida, Europa a beneficiat in ultimii ani de pe urma crearii de noi locuri de munca, de o reducere cu un procent a somajului structural, in timp ce pe pietele de bunuri si servicii a beneficiat de o liberalizare semnificativa', apreciaza OECD.

Organizatia atrage insa atentia statelor membre impotriva unei 'tendinte de relaxare', fiind preocupata ca actuala relansare economica sa nu diminueze dorinta de a continua cu reformele structurale pe care le considera drept indispensabile, in special in sectorul pietei muncii, pentru a se ajunge la o situatie de utilizare deplina a fortei de munca.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)