FMI cere Europei sa adopte actiuni rapide pentru restabilirea increderii

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 15:21
1025 citiri
FMI cere Europei sa adopte actiuni rapide pentru restabilirea increderii

Europa se va confrunta cu "o spirala descendenta a prabusirii increderii" daca nu va adopta masuri suplimentare, iar Asia ar putea inregistra dificultati pe fondul continuarii reformelor structurale, a declarat luni David Lipton, director adjunct al FMI, transmite Reuters.

"Daca nu va actiona, Europa se va confrunta cu o spirala descendenta a prabusirii increderii, cu stagnarea cresterii si mai putine locuri de munca", a afirmat oficialul FMI la cel de-al cincilea Forum Economic al Asiei, ce se desfasoara la Hong Kong.

Saptamana trecuta David Lipton a apreciat ca economia Chinei este afectata de incetinirea cresterii in Statele Unite si Uniunea Europeana dar a exclus posibilitatea unei aterizari fortate.

S&P a retrogradat in 13 ianuarie ratingurile "AAA" atribuite Frantei si Austriei cu o treapta, la "AA plus", cu perspectiva negativa, si a confirmat ratingurile unor tari ca Germania, Belgia si Olanda.

De asemenea agentia de evaluare financiara a revizuit in scadere ratingurile Italiei, Spaniei si Ciprului cu doua trepte si a retrogradat Malta, Slovacia si Slovenia cu o treapta.

Analistii S&P au apreciat ca decizia de a revizui in scadere ratingurile suverane de credit a noua din cele 17 state membre ale zonei euro vine in urma cresterii dificultatilor legate de criza datoriilor.

#FMI Europa, #restabilire incredere Europa, #retrogradari zona euro, #FMI actiuni Europa , #Europa