Hyundai Motor Europe vrea sa-ai dubleze vanzarile pana in 2010

Joi, 28 Septembrie 2006, ora 12:49
849 citiri

Hyundai Motor intentioneaza sa-si dubleze vanzarile in Europa pana in 2010, dupa ce anul trecut divizia europeana a grupului sud-coreean a a comercializat 350.000 de vehicule, transmite Reuters.

"Dorim sa fim lideri in Europa in privinta volumului vanzarilor si profitului", a declarat Gerry Dorizas, vicepresedinte al Hyundai Motor Europe, cu ocazia participarii la o conferinta organizata la Paris.

Dorizas a spus ca expunerea companiei la fluctuatiile de curs valutar se va reduce odata cu deschiderea unei noi linii de asamblare, in Republica Ceha, in a doua jumatate a anului 2008.

Variatiile de curs au determinat scaderea cu 2% a marjelor de profit al Hyundai Motor obtinute anul trecut in Europa, la circa 4%, potrivit lui Dorizas.

Vanzarile Hyundai in Europa au crescut de peste trei ori dupa anul 1995, in urma lansarii unor produse precum vehiculele de teren Santa Fe si Tucson, iar compania intentioneaza sa se dezvolte in continuare cu un nou automobil de clasa medie superioara, al carui prototip urmeaza sa fie prezentat in aceasta saptamana la salonul auto de la Paris.

Dorizas a declarat cu ocazia conferintei ca Hyundai ar putea tinti vanzari anuale de 150.000 de unitati pentru noul model.

Mediafax