Inundatii in Europa Centrala: 11 morti

Marti, 04 Iunie 2013, ora 16:52
1325 citiri
Inundatii in Europa Centrala: 11 morti

Periferia capitalei cehe Praga era sub ape marti, dupa ploile masive si inundatiile care s-au soldat cu 11 morti in Europa Centrala si care au determinat evacuarea a peste 10.000 de persoane in Germania.

Sase persoane si-au pierdut viata in Republica Ceha, unde a fost decretata stare de urgenta. In Austria vecina, doua persoane au murit si alte doua sunt date disparute. S-au inregistrat, de asemenea, un mort in Polonia si alti doi la Gunzburg, in sudul Germaniei, pe malurile Dunarii, relateaza agentia Reuters.

In sudul si in nordul Pragai, suburbiile se afla sub apa, fiind cele mai mari inundatii din 2002, cand s-au inregistrat 17 morti si pagube materiale evaluate la 20 miliarde de euro.

Digurile metalice instalate au impiedicat inundarea de catre apele umflate ale Vltavei cartiere istorice ale orasului Praga, introdus in patrimoniul mondial al UNESCO. In alte locuri au fost amplasati saci cu nisip care au impiedicat revarsarea apelor.

Potrivit previziunilor meteorologice, precipitatiile puternice ar urma sa se atenueze in Republica Ceha, dar vor continua sa afecteze unele regiuni din Germania, Slovacia si Ungaria in urmatoarele zile.

Intreruperea navigatiei fluviale luni pe unele tronsoane ale Dunarii si Rinului ar urma sa fie prelungita cel putin pana joi. Traficul era in continuare intrerupt marti pe Rin in amonte de Koblenz, in sudul Germaniei.

#inundatii Europa 2013, #inundatii Dunare, #morti inundatii , #Europa