Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lindab: 2008 a fost un an bun

Lindab: 2008 a fost un an bun

Grupul Lindab a totalizat, anul trecut, in Romania, vanzari de aproximativ 63 milioane euro, iar pentru 2009, compania estimeaza o mentinere a nivelului vanzarilor sau chiar o usoara scadere, a declarat directorul general Lindab Romania, Andrei Sulyok.

Rezultatele Grupului in Romania sunt conform asteptarilor, potrivit reprezentantilor companiei. Acestia mai spun ca scaderea din cel de-al patrulea trimestru al anului 2008 si-a pus amprenta asupra rezultatelor financiare pentru intreg anul 2008.

"Grupul Lindab in Romania, a totalizat in 2008 vanzari de aproximativ 63 milioane euro. Pentru 2009, estimam o mentinere a nivelului vanzarilor sau chiar o usoara scadere”, a declarat directorul general al Lindab Romania, Andrei Sulyok.

Anul trecut, Grupul Lindab a inregistrat in Europa Centrala si de Est si in Comunitatea Statelor Independente vanzari cu 12% mai mari (307 milioane euro) comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007 (272 milioane euro). Per ansamblu, Grupul Lindab a contabilizat in 2008 vanzari nete in valoare de aproximativ 1,023 miliarde euro, cu 6% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut (965 milioane euro). La nivelul intregului Grup, profitul operational a scazut cu 2,3% la nivelul anului 2008, de la 136 milioane euro la 133 milioane euro.

"Tragand linie si adunand, anul 2008 a fost un an bun, in ciuda contextului de dezvoltare nefavorabil. Intr-adevar, in cel de-al patrulea trimestru s-au inregistrat scaderi la nivelul intregului grup, ca urmare a crizei financiare internationale si a dificultatii populatiei de a mai obtine suport financiar pentru proiectele planificate, in special in ECE si CSI. Estimarile noastre sunt ca aceasta tendinta se va mentine si in prima parte a anului 2009", a declarat David Brodetsky, CEO si presedinte al Grupului Lindab.


Grupul Lindab este reprezentat in Romania de Lindab S.R.L. Profile si Ventilatii sunt cele doua domenii principale de activitate.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1182 ori
Citeste mai multe desprevanzari milioane vanzarile scadere