Masurile de austeritate au alungat optimismul europenilor

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 01:16
1256 citiri
Masurile de austeritate au alungat optimismul europenilor

 Europenii sunt pesimisti in privinta situatiei lor financiare pe termen scurt, potrivit unui sondaj anual efectuat de compania de cercetare a pietei Janus Capital Group, publicat miercuri si citat de Mediafax.

"Optimismul europenilor, care credeau in urma cu un an ca a trecut criza, a disparut, din cauza masurilor de austeritate adoptate in tarile din sudul continentului", potrivit cercetarii.

Europenii se tem cel mai mult de amplificarea inflatiei, in proportie de 37% dintre cei intervievati, ingrijorare care o depaseste pe cea privind somajul (19%) sau cea referitoare la scaderea veniturilor (15%).

Totodata, 16% dintre familiile europene considera ca veniturile lor sunt insuficiente pentru acoperirea veniturilor curente si trebuie din acest motiv sa se imprumute. O proportie de 49% dintre participantii la sondaj au spus ca veniturile abia le acopera cheltuielile si nu pot sa economiseasca.

Ric Van Weelden, directorul pentru Europa al Janus Capital Group, considera ca se contureaza scenariul redresarii economice in doua viteze, mai rapida in nordul continentului decat in sud.

#masuri, #austeritate, #pesimism, #europeni, #situatie financiara , #Europa