Noul presedinte al Comisiei Europene apara moneda unica: Nu divizeaza, protejeaza!

Marti, 15 Iulie 2014, ora 16:30
1341 citiri
Noul presedinte al Comisiei Europene apara moneda unica: Nu divizeaza, protejeaza!

Presedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a aparat, marti, in Parlamentul European, moneda euro si a afirmat ca aceasta "protejeaza Europa", provocand proteste din partea euroscepticilor britanici.

"Moneda unica nu divizeaza Europa, o protejeaza", a afirmat Juncker in fata eurodeputatilor, care urmeaza sa voteze marti dupa-amiaza numirea fostului premier luxemburghez la conducerea Comisiei Europene. El a reamintit, in discursul din Parlamentul European, epoca "razboaielor monetare" si "pierderea demnitatii" statelor, nevoite sa accepte deprecierea monedei.

Afirmatiile sale au provocat proteste in randurile euroscepticilor britanici, dar si aplauze. Un eurodeputat britanic din cadrul partidului britanic eurosceptic UKIP l-a intrerupt strigand "Gunoi", ceea ce l-a determinat pe presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, sa intervina pentru a reinstaura calmul.

De asemenea, Juncker a pledat si pentru infiintarea "guvernantei economice" in zona euro, intrucat "trebuie sa se incheie situatia ridicola a reprezentarii uneia dintre cele mai puternice monede din lume de catre reprezentanti care, de cele mai multe ori, se contrazic".

Totodata, Jean-Claude Juncker s-a referit la criza din zona euro, pe care a gestionat-o in calitatea de presedinte al Eurogrup si a afirmat ca europenii au fost nevoiti atunci "sa repare in zbor un avion in flacari". "Am comis si greseli", a recunoscut el, deoarece "repararea unui avion in flacari aflat in zbor nu este usoara, iar in unele cazuri provoaca arsuri la degete".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#moneda euro, #jean claude juncker, #presedinte ce, #moneda unica europeana , #Europa