Numarul de monede euro false a scazut cu 15%

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 17:30
3324 citiri
Numarul de monede euro false a scazut cu 15%
Monede euro false

In 2011, au fost retrase din circulatie 157.000 de monede false, cu 15% mai putin fata de anul anterior, cand au fost descoperite 186.000.

Cea mai falsificata moneda este cea de 2 euro, aceasta reprezentand aproape doua treimi din toate monedele retrase, conform unui comunicat al Comisiei Europene.

Numarul total de monede falsificate este foarte mic in comparatie cu numarul total de aproximativ 16 miliarde de monede euro autentice, puse in circulatie din randul celor mai mari cupiuri (50 de centi, 1 euro, 2 euro). Procentul este echivalent cu o moneda contrafacuta la 100.000 de monede autentice.

"Proprietarii de magazine, intreprinderile mici si cetatenii sunt in mod deosebit expusi riscului de a primi monede si bancnote false. Combaterea falsificarii banilor este, prin urmare, vitala pentru protejarea contribuabililor cinstiti", a declarat Algirdas Semeta, comisarul responsabil cu masurile antifraud.

In ceea ce priveste bancnotele euro falsificate, aproximativ 606.000 de bucati au fost retrase din circulatie in 2011, dupa cum a anuntat Banca Centrala Europeana, care este responsabila cu protejarea bancnotelor impotriva falsificarii. Numarul total de bancnote falsificate retrase din circulatie in 2011 a fost cu 19,3% mai mic decat cel din 2010. Majoritatea cupiurilor falsificate sunt in continuare cele de 20 si de 50 de euro.

Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
Cum să eviți fraudele cu semnătura digitală: măsuri esențiale de securitate
În prezent, fraudele cu semnătura digitală pot reprezenta o amenințare reală. Descoperă mai jos măsuri de securitate eficiente și acțiuni concrete pe care le poți implementa în cazul...
#bani falsi, #bancnote false, #falsificare bani, #euro falsi, #comisia europeana, #frauda , #Europa