Piata autohtona a apelor minerale ar putea stagna in acest an la 300 milioane euro

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 09:28
1531 citiri
Piata autohtona a apelor minerale ar putea stagna in acest an la 300 milioane euro

Piata romaneasca a apelor minerale ar putea stagna anul acesta la un volum de 10 milioane hectolitri si o valoare de 300 milioane euro, romanii nerenuntand la produsele de baza, in ciuda crizei, a declarat presedinte URBB & Carlsrom Beverage, Shachar Shaine, citat de NewsIn.

"In perioada crizei, oamenii renunta sa mai cumpere la fel de multe produse din gamele premium sau la produse foarte scumpe, cum sunt diamantele, dar nu pot renunta sa mai cumpere produse de baza, precum paine, apa, asa ca piata apelor minerale ar putea ramane la aproximativ aceeasi valoare din 2009, respectiv 10 milioane hectolitri cu o valoare de 300 milioane euro", a explicat Shaine.

Cu toate acestea, potrivit reprezentantilor URBB, cu un consum de doar 50 litri pe an pe cap de locuitor, consumul de apa minerala din Romania reprezinta doar jumatate din media tarilor din Europa de Vest.

Oficialii URBB au mai adaugat ca, in prezent, doar 30% din resursele de ape minerale ale Romaniei sunt exploatate.

United Romanian Breweries Bereprod (URBB) a lansat joi apa minerala Bilbor, pentru care a investit pana in prezent 10 milioane euro, in dezvoltarea izvorului si a fabricii.

Astfel, compania isi propune sa obtina in circa cinci ani o cota de 10% din piata de ape minerale.

URBB estimeaza ca noul produs le va aduce circa 5% din cifra de afaceri din acest an, apreciata la aproximativ 100 milioane euro.

Compania obtine apa minerala Bilbor in fabrica din localitatea cu acelasi nume, care are o capacitate de productie de 20.000 de sticle pe ora. 

#piata, # autohtona, # ape, # minerale, # euro , #Europa