Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania prezideaza marti reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Economice si Financiare

Romania prezideaza marti reuniunea Consiliului UE pentru Afaceri Economice si Financiare


Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, prezideaza marti a doua reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN), pe agenda careia figureaza adoptarea propunerii de compromis a Presedintiei romane a Consiliului pe Pachetul privind Sistemul European de Supraveghere Financiara (ESFS) si a concluziilor Raportului privind Sustenabilitatea Fiscala, descarcarea de gestiune bugetara pentru executia aferenta anului 2017 si orientarile privind constructia bugetului Uniunii Europene din 2020.

De asemenea, Comisia Europeana va prezenta comunicarea "Catre un proces decizional mai eficient si mai democratic in domeniul politicii fiscale a UE".

Documentul propune o foaie de parcurs pentru o tranzitie progresiva de la unanimitate la sistemul de vot cu majoritate calificata in anumite domenii ale politicii fiscale a UE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 877 ori
Citeste mai multe despreRomania prezideaza Ecofin