Romanii sunt printre ultimii din Europa la gasirea online de case si transport

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 16:39
1756 citiri
Romanii sunt printre ultimii din Europa la gasirea online de case si transport
Foto: CC0 Creative Commons

Aproximativ 17% din cetatenii UE si-au gasit spatii de locuit (camere, apartamente, case, casute de vacanta, etc.) in ultimele 12 luni, de la o alta persoana particulara via siteuri de Internet sau aplicatii, romanii fiind mult sub media din UE, potrivit unui sondaj realizat de Eurostat.

In Marea Britanie, aproximativ o treime (34%) dintre persoanele cu varsta intre 16 si 74 de ani si-au gasit spatii de locuit de la o alta persoana particulara via un site Internet sau o aplicatie.

La polul opus, proportia persoanelor cu varsta intre 16 si 74 de ani care si-au gasit spatii de locuit de la o alta persoana particulara via un site Internet sau o aplicatie a fost de 1% in Cehia, de 4% in Cipru si de 6% in Portugalia si Romania.

De asemenea, romanii sunt pe ultimele locuri in UE si cand vine vorba de inchirierea online de servicii de transport de la o alta persoana particulara, doar 2% din persoanele cu varsta intre 16 si 74 de ani aranjandu-si astfel de servicii, la egalitate cu cehii, austriecii si portughezi, fata de o medie de 8% la nivelul UE.

Inchirierea online de servicii de transport este cea mai frecventa in Marea Britanie (27%) si Estonia (20%).

Aceste servicii de persoana la persoana fac parte din asa numita "economie colaborativa" sau de tip "sharing".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Romania coada Europei, #comanda online transport , #Europa