Sky Europe va plati zilnic taxe de operare pe aeroportul Baneasa

Joi, 25 Iunie 2009, ora 11:22
2169 citiri
Sky Europe va plati zilnic taxe de operare pe aeroportul Baneasa

Compania aeriana Sky Europe a acceptat sa isi plateasca zilnic, in numerar, serviciile aeroportuare catre Aeroportul "Aurel Vlaicu" (Baneasa), astfel ca traficul se efectueaza in conditii normale, a declarat, joi, agentiei MEDIAFAX, directorul general al aerogarii, George Mihalcea.

"Sky Europe a decis sa-si plateasca serviciile aeroportuare zilnic, cash, asa ca traficul se desfasoara 100%. Ei au venit astazi, insa, pentru ca la Baneasa a fost ceata, au decolat de pe Aeroportul Otopeni", a spus Mihalcea.

O aeronava Sky Europe a fost tinuta la sol marti seara pe Aeroportul Baneasa, din cauza datoriilor de 529.000 de euro catre aeroport.

Avionul a decolat, miercuri, in jurul orei 13:30, spre Viena, fara niciun pasager la bord, dupa ce au fost platite taxele de aeroport.

Secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Marin Anton a declarat miercuri ca aeronava a fost tinuta la sol in ideea ca reprezentantii companiei sa fie obligati sa plateasca aceste datorii catre Aeroportul Baneasa, dar ca, in conditiile in care acestia au o hotarare judecatoreasca potrivit careia sunt sub protectia legii falimentului, autoritatile romane le cer sa plateasca macar taxele fiecarui zbor.

Operatorul aerian slovac low-cost SkyEurope a anuntat, in 22 iunie, ca a intrat in faliment pentru a-si reorganiza afacerile, afectate de criza economica mondiala.

Potrivit Sky Europe, in timpul procedurii de faliment vor fi asigurate zborurile, locurile de munca si salariile.

Operatorul aerian a anuntat, la inceputul acestui an, ca afacerile sunt grav afectate de criza economica globala si ca a fost nevoit sa-si reduca flota la doar cinci aeronave, de la 15 aparate Boeing 737 in 2008.

Sky Europe nu a raportat niciodata profit in cei sase ani de existenta.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroport, #datorii, #europe, #faliment, #sky, #taxa , #Europa