SUA taie fondurile externe ale Statului Islamic. Banii veneau si din Europa!

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 18:22
4944 citiri
SUA taie fondurile externe ale Statului Islamic. Banii veneau si din Europa!
Foto: Wikimedia

Statele Unite au extins marti lista persoanelor si organizatiilor care ar ajuta organizatia terorista Statul Islamic sa obtina fonduri de pe urma activitatilor sale criminale prin spalare de bani, cotizatii directe sau diverse intermedieri ilegale.

Trezoreria americana a anuntat ca in noul grup de persoane supuse sanctiunilor se intalnesc sustinatori financiari si intermediari folositi de Statul Islamic pentru a avea acces pe piata financiara internationala, informeaza agentia Reuters.

"Trezoreria ramane in continuare axata pe diminuarea resurselor financiare ale Statului Islamic si pe blocarea accesului acestui grup terorist pe piata financiara internationala", a declarat subsecretarul Adam Szubin, din cadrul departamentului de combatere a terorismului.

Autoritatile de la Washington au inclus pe lista teroristilor internationali zece persoane si cinci organizatii (Indonezia, Algeria), incluzand aici si cetateni din Franta si Marea Britanie, alaturi de sustinatori ai Statului Islamic din Rusia, Siria, Maroc, Arabia Saudita si Tunisia.

Conform declaratiilor unui oficial american, acest lucru denota faptul ca amenintarea Statului Islamic reprezinta un pericol global.

M.J.

#lista teroristi internationali SUA, #finantatori Stat Islamic, #teroristi Europa , #Europa