Tsipras a rabufnit: Mi-e rusine de felul in care Europa gestioneaza criza refugiatilor!

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 17:18
2208 citiri
Tsipras a rabufnit: Mi-e rusine de felul in care Europa gestioneaza criza refugiatilor!
Foto: Wikimedia

Premierul Greciei a rabufnit, vineri, declarandu-se revoltat si rusinat de ipocrizia si incapacitatea de care dau dovada liderii europeni in fata crizei refugiatilor, care afecteaza in acest moment Europa.

Tsipras a lansat unul dintre cele mai dure atacuri la adresa colegilor din Uniunea Europeana, amintind ca Grecia nu a cerut "un singur euro" pentru a adaposti zecile de mii de refugiati care au sosit in ultimii ani, informeaza agentia Reuters.

Lacrimi de crocodil

Intr-un discurs tinut in fata parlamentarilor eleni, Tsipras a catalogat drept ipocrite parerile de rau transmise de liderii de la Bruxelles fata de drama refugiatilor care au pierit inecati in incercarea de a a ajunge pe tarmul european.

Alte 35 de persoane s-au inecat saptamana aceasta in largul Marii Egee incercand sa treaca din Turcia in insulele grecesti din zona.

In total, doar anul acesta, aproape 3.000 de imigranti au pierit in timp ce traversau Marea Egee sau Mediterana.

"Ca unul din liderii politici ai Europei, imi este rusine atat pentru inabilitatea UE de a gestiona aceasta criza a refugiatilor, cat si din cauza comportamentului liderilor de la varf, care nu fac decat sa paseze problema de la unul la altul", a spus Tsipras.

Grecia a fost o tara de tranzit pentru aproximativ 500.000 de refugiati care au intrat in primele 10 luni ale anului in Uniunea Europeana pe traseul Turcia-Grecia-Peninsula Balcanica-Europa centrala.

"Acestea sunt lacrimi ale ipocriziei, lacrimi de crocodil varsate pentru copiii inecati in Marea Egee. Moartea unui copil intotdeauna provoaca pareri de rau.

Cum ramane insa cu miile de copii refugiati care vin si raman pe strazi? Pe acestia toata lumea ii uraste", a rabufnit premierul elen.

Discursul lui Alexis Tsipras a venit ca raspuns la intrebarea adresata de parlamentari vizand angajamentul Greciei de a gazdui pana in primavera un numar de 50.000 de refugiati.

Intelegerea a fost asumata de Grecia, in comun cu statele din flancul estic al UE si tarile din Balcanii de Vest, in cadrul summit-ului desfasurat duminca trecuta la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza refugiatilor Europa, #refugiati Grecia, #Alexis Tsipras, #refugiati inecati , #Europa