Uniunea Europeana si-a prelungit cu un an sanctiunile impotriva Belarusului

Miercuri, 30 Octombrie 2013, ora 09:14
1057 citiri
Uniunea Europeana si-a prelungit cu un an sanctiunile impotriva Belarusului
Sursa fotoP: Whyiseurope.com

Uniunea Europeana a anuntat marti prelungirea cu un an a sanctiunilor sale impotriva Belarusului, denuntand "absenta unei imbunatatiri" la capitole importante precum respectarea drepturilor omului, statul de drept si democratia din aceasta tara, relateaza France Presse.

Statele membre au "prelungit sanctiunile Uniunii Europene impotriva Belarusului pana la 31 octombrie 2014", a precizat Consiliul Uniunii Europene intr-un comunicat.

"Nu au fost eliberati toti detinutii politici, niciun prizonier eliberat nu a fost reabilitat, iar respectarea drepturilor omului, a statului de drept si a unor principii democratice nu a inregistrat progrese in Belarus", a adaugat comunicatul, reluand aproape cuvant cu cuvant termenii utilizati si anul trecut la precedenta decizie similara.

Lista de persoane si entitati vizate de sanctiuni a fost revizuita usor in jos, trecand de la 243 anul trecut la 232 de persoane supuse unei interdictii de viza si unei inghetari a activelor, in timp ce numarul companiilor aflate in aceeasi situatie a scazut la 25 de la 32. Un embargou asupra armelor si materialelor ce pot fi folosite in scop represiv este in vigoare din iunie 2011.

Cu cinci saptamani inainte de summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, la care vor participa Uniunea Europeana si sase foste republici sovietice, printre care si Belarusul, europenii asigura ca isi "mentin politica de angajament critic" fata de tara condusa de aproape 20 de ani de Aleksandr Lukasenko.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#relatii Uniunea Europeana Belarus, #sanctiuni Belarus UE, #drepturile omului Belarus , #Europa