Vanzarile de autovehicule Ford in Europa au crescut cu 8% in ianuarie

Luni, 19 Februarie 2007, ora 12:04
725 citiri

Vanzarile de autovehicule Ford in Europa au crescut cu opt la suta in luna ianuarie 2007, fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 140.000 de unitati, informeaza compania Romcar, reprezentantul Ford in Romania.

Vanzarile in crestere pentru noul model Ford S-Max - desemnat Masina Anului 2007 in Europa - au determinat o noua crestere a cotei de piata detinuta de Ford in Europa, pana la noua la suta.

In ianuarie au fost livrate 7.100 de modele S-Max. Luand in considerare si livrarile pentru modelul Galaxy, Ford a vandut in ianuarie, in Europa, 8.400 de autovehicule din clasa MPV (monovolume), de peste trei ori mai mult fata de perioada similara a anului trecut.
Pe segmentul vehiculelor comerciale, vanzarile Ford au totalizat 25.000 unitati, cu 15,6 la suta mai multe decat in ianuarie 2006. Noua generatie a vehiculului Ford Transit a inregistrat in ianuarie vanzari de 16.100 de unitati, cu 22 procente mai mari decat in perioada similara a anului trecut.

Cea mai mare piata europeana pentru Ford a fost, din nou, Marea Britanie. Cu o crestere de 9,5 procente, pana la 34.700 unitati, Ford si-a adjudecat o cota de piata de 18,2 la suta.
In luna ianuarie, vanzarile Ford au crescut si in Spania, Franta, Portugalia, Belgia, Danemarca, Norvegia, Austria, Polonia, Grecia si Ungaria, iar in Irlanda au inregistrat un record - 8.300 unitati.

"Rezultatele noastre din ianuarie au avut drept factor principal, din nou, autovehiculele de clasa mica si cele din segmentul comercial. Aceasta performanta a fost stimulata in special de traficul intens din showroom-uri generat de obtinerea de catre S- Max a titlului Masina Anului 2007. Ne asteptam ca vanzarile noastre sa primeasca un impuls suplimentar odata cu lansarea noului Mondeo, care va avea loc in cursul acestui an", a declarat Stephen Odell, vicepresedinte pentru marketing, vanzari si servicii al Ford Europa.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)