Zona euro, la un pas de recesiune

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 12:36
1463 citiri
Zona euro, la un pas de recesiune

Zona euro se afla mai aproape de recesiune, in conditiile in care industria manufacturiera a inregistrat rezultate sub asteptari, in luna august.

Industria manufactiera s-a contractat peste estimari in luna august, indicand ca economia blocului monetar are sanse tot mai mici sa evite o noua runda de recesiune tehnica, potrivit Bloomberg.

Un indice al productiei industriei manufacturiere din zona euro a fost revizuit luni in scadere de Markit Economics si se afla de 13 luni consecutive la un nivel care indica scadere. Indicatorul a fost calculat in urma unui sondaj in randul companiilor.

Industria europeana resimte efectul crizei datoriilor de stat si masurilor de austeritate care au franat exporturile.

Increderea in economia zonei euro a scazut in august la minimul ultimilor trei ani, iar inflatia a urcat la 2,6%. Somajul s-a mentinut in iulie la nivelul record de 11,3%.

Banca Centrala Europeana (BCE) are programata urmatoarea sedinta de politica monetara pentru joi si va prezenta saptamana viitoare cele mai noi prognoze economice. In iunie, institutia estima ca economia zonei euro se va contracta in acest an cu 0,1%, cu inflatia la 2,4%.

#zona euro, #recesiune zona euro, #economie zona euro , #Europa