Alegeri Franta: Sarkozy isi prezinta programul electoral

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 11:16
1186 citiri
Alegeri Franta: Sarkozy isi prezinta programul electoral

Presedintele francez Nicolas Sarkozy isi prezinta joi programul electoral in vederea alegerilor de la 22 aprilie si 6 mai, in care vizeaza castigarea unui nou mandat, in timp ce sondajele il crediteaza in continuare cu sansa a doua in turul secund, dupa socialistul Francois Hollande, transmite AFP.

Programul este anuntat drept "global si coerent" si va cuprinde unele masuri deja cunoscute, dar si cateva noutati.

Potrivit anturajului lui Sarkozy, programul ar putea include, ca noutate, prevederi menite sa faciliteze obtinerea permisului de conducere si reducerea costurilor aferente, pentru stimularea mobilitatii populatiei si rezolvarea problemei locurilor de munca.

Alte initiative ce ar urma sa figureze in programul presedintelui-candidat sunt deocamdata tinute secrete, echipa sa de campanie promitand "surprize".

In rest, documentul de 15 pagini va relua masurile deja anuntate in ultimele luni.

Aspecte economice precum introducerea asa-numitei TVA sociale si renuntarea la saptamana de lucru de 35 de ore au fost prezentate in ianuarie, in cadrul unui plan de urgenta de lupta impotriva crizei.

Alte obiective, cum sunt reforma invatamantului profesional si reducerea imigratiei, daca va fi nevoie prin referendum, au fost dezvaluite ulterior publicatiei Figaro Magazine.

In ce priveste finantele, Nicolas Sarkozy a facut trimitere la calendarul de reducere a deficitelor trimis de Franta la Bruxelles. Acesta prevede revenirea la echilibrul bugetar in 2016, printr-un efort de 115 miliarde de euro, repartizat in economii de 75 miliarde si venituri suplimentare de 40 de miliarde, dintre care 32 de miliarde au fost deja votate.

#alegeri Franta Sarkozy, #campanie electorala Sarkozy, #program electoral Sarkozy , #Franta