Americanii contraataca: Madeleine Albright acuza Franta ca i-a interceptat convorbirile cand lucra la ONU

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:21
1172 citiri
Americanii contraataca: Madeleine Albright acuza Franta ca i-a interceptat convorbirile cand lucra la ONU

Fostul secretar de stat american, Madeleine Albright, a declarat joi ca Franta a spionat-o atunci cand ea a reprezentat Statele Unite la ONU, minimizand criticile europenilor in legatura cu interceptarile realizate de Washington, informeaza vineri AFP.

"Nu este o surpriza pentru nimeni - tarile se spioneaza unele pe altele", a declarat Madeleine Albright la "Center for American Progress", un think-tank din Washington.

Ambasador la ONU in perioada 1993-1997, inainte ca Bill Clinton sa o numeasca in fruntea Departamentului de Stat, Madeleine Albright a dat asigurari ca a avut confirmarea acestui fapt pe cand lucra la Natiunile Unite.

"Imi amintesc foarte bine cand eram la Natiunile Unite, ambasadorul francez a venit la mine si m-a intrebat: 'De ce i-ati spus asta acelei persoane, in legatura cu motivul pentru care doriti femei in guvern?", a spus Albright.

"I-am raspuns 'Ma scuzati?'. Ei mi-au interceptat una dintre conversatii", a spus ea, fara a face alte precizari in legatura cu data sau subiectul conversatiei in cauza.

Madeleine Albright a estimat ca scurgerile de informatii orchestrate de Edward Snowden au fost "foarte daunatoare" pentru Statele Unite ale Americii.

"O mare parte a politicii externe este barfa, si recuperarea a ceea ce a spus unul sau altul este utila pe termen lung in incercarea de a determina cum sa actionezi in cazul unei tari sau a alteia", a continuat ea. "Glorificarea lui Snowden este o greseala. Ceea ce a facut ne-a facut foarte, foarte mult rau", a mai spus fostul secretar de stat american.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interceptare telefoane SUA, #spionaj electronic international, #Madeleine Albright SUA, #relatii Franta Germania , #Franta