ArcelorMittal inchide 2 furnale in Franta, din cauza costurilor de productie prea mari

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 16:46
2243 citiri
ArcelorMittal inchide 2 furnale in Franta, din cauza costurilor de productie prea mari

Grupul ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, va inchide permanent doua furnale de la combinatul siderurgic de la Florange, dupa ce acestea au fost oprite in ultimele 14 luni, din cauza costurilor de productie prea mari.

Aproximativ 600 de angajati din cei 2.500 ai combinatului de la Florange isi vor pierde locurile de munca. Guvernul francez are termen 60 de zile pentru a gasi un cumparator pentru cele doua furnale.

ArcelorMittal a justificat oprirea furnalelor prin declinul puternic al cererii de otel la nivel mondial, potrivit AFP. Anuntul producatorului de otel pune presiune suplimentara pe presedintele Frantei, Francois Hollande, sa ia masuri impotriva somajului in crestere.

Trei milioane de someri in Franta

De la preluarea puterii in mai, administratia Hollande s-a confruntat cu o serie de inchideri de fabrici si planuri de concedieri masive la companii precum producatorul auto Peugeot Citroen si compania farmaceutica Sanofi. Numarul somerilor din Franta a trecut de 3 milioane in august, maximul ultimului deceniu.

Grupul ArcelorMittal detine in Romania doua combinate siderurgice, la Galati si Hunedoara, doua fabrici de tevi, la Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si o divizie a ArcelorMittal Construction.

Totodata, ArcelorMittal Romania este unul dintre actionarii companiei mixte care vrea sa construiasca reactoarele 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ArcelorMittal Franta, #Arcelormittal fabrica Franta , #Franta