Aviatia franceza revine la viata: Am comandat deja bombe, acum avem nevoie de mecanici!

Joi, 10 Martie 2016, ora 17:25
5595 citiri
Aviatia franceza revine la viata: Am comandat deja bombe, acum avem nevoie de mecanici!
Foto: Wikimedia

Armata franceza este in cautare de mecanici de intretinere, dupa ce ofensiva declansata impotriva Statului Islamic a scos din amorteala aviatia militara a tarii.

Conform site-ului Defense News, fostele aeriene franceze au demarat deja achizitii masive de bombe si echipament militar si se arata interesate de noi munitii si echipamente de comunicatii prin satelit, ca si de angajarea unor mecanici specializati pentru intretinerea aeronavelor.

Noile bombe pe care francezii vor sa le foloseasca in lupta sunt BLU 111 si 126, cu un risc scazut de victime colaterale, munitia urmand sa fie adaptata pentru avioanele Rafale si Mirage, a confirmat un purtator de cuvant al fortelor aeriene din Franta.

Departamentul de achizitii din cadrul Ministerului Apararii din Franta se arata interesat in special de achizitionarea munitiei pentru noile bombardiere C-130J, cautand in special bombe care sa sustina asaltul trupelor speciale la sol.

Preferate sunt rachetele Griffin, care ar putea fi folosite si pe noile aeronave comandate de Franta. Alte doua bombardiere de tip Hercules ar urma sa intre in dotarea fortelor aeriene franceze in cursul anului viitor si la inceputul lui 21018.

In acelasi timp insa, aviatia militara a Frantei duce lipsa de mecanici de intretinere, 450 de posturi de mecanici fiind disponibile in acest moment.

Un raport recent al expertilor din Ministerul Apararii din Franta arata ca pilotii francezi aflati in teatrele de operatiuni au de cinci ori mai multe ore de zbor la activ decat cei insarcinati cu asigurarea securitatii spatiului aerian al tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#munitie avioane Franta, #piloti francezi, #aviatie militara Franta, #achizitii armament Franta , #Franta