Banca centrala a Frantei si-a imbunatatit prognoza de crestere economica pentru T4

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 12:37
1257 citiri
Banca centrala a Frantei si-a imbunatatit prognoza de crestere economica pentru T4

Banca centrala a Frantei a revizuit in urcare cu 0,1 puncte procentuale, la 0,6%, estimarea de crestere a produsului intern brut (PIB) din al patrulea trimestru si a anuntat o imbunatatire a situatiei economice, in cadrul raportului lunar publicat luni, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

Aceasta este cea de-a doua estimare facuta de banca centrala a Frantei pentru cresterea PIB-ului din al patrulea trimestru.

Cifra de crestere nu va fi afisata inainte de luna februarie.

Economia franceza a crescut cu 0,3% in al doilea si al treilea trimestru, dupa cinci trimestre consecutive de comprimare.

Un sondaj realizat in noiembrie de banca centrala arata ca activitatea a crescut usor si ca tendinta de ameliorare va continua pe termen scurt.

Indicatorul mediului de afaceri din industrie a continuat sa revina, la 99 puncte, de la 96 in luna precedenta, iar cel din servicii a avansat cu un punct, la 85.

Indicatorul din industrie a revenit, practic, aproape de nivelul de 100 puncte, ce reprezinta media dupa 1981.

"Activitatea industriala a accelerat in noiembrie, ca urmare a revenirii pietei auto si dupa ce productia din sectorul bunurilor intermediare si din sectorul bunurilor de consum a continuat sa creasca", a precizat institutia.

Gradul de utilizare a capacitatii industriale a avansat, de asemenea, de la 72% in luna octombrie la 73%. 

#banca, # centrala, # franta, # prognoza, # crestere, # economica , #Franta