Comisia Europeana cere Frantei masuri credibile pentru reducerea cheltuielilor bugetare

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 08:55
891 citiri
Comisia Europeana cere Frantei masuri credibile pentru reducerea cheltuielilor bugetare

Comisia Europeana a cerut miercuri Frantei sa prezinte masuri credibile pentru reducerea cheltuielilor publice in 2015, dupa ce autoritatile de la Paris au anuntat ca nu vor putea respecta obiectivele stabilite, relateaza AFP.

Proiectul de buget pe care Franta trebuie sa il inainteze Comisiei la jumatatea lunii octombrie trebuie sa prevada clar masuri credibile pentru reducerea cheltuielilor in 2015 si dincolo de acest an, a declarat Simon O'Connor, purtator de cuvant al CE insarcinat cu probleme economice.

Executivul UE trebuie sa aprobe in fiecare an proiectele de buget al statelor din zona euro. Acest lucru va avea loc in luna noiembrie, odata cu instalarea noii Comisii Europene, in care francezul Pierre Moscovici va detine portofoliul Afacerilor Economice si Financiare.

"Suntem pregatiti sa discutam elementele cheie ale proiectului de buget cu autoritatile franceze, inainte ca acesta sa fie adoptat", a subliniat O'Connor.

Franta a amanat, din nou, obiectivul de reducere a deficitului bugetar

Franta a anuntat miercuri ca amana inca o data, pentru 2017 in loc de 2015, obiectivul de reducere a deficitului bugetar sub nivelul de 3% din PIB prevazut in legislatia comunitara, din cauza "unei situatii exceptionale" in Europa.

"Este clar ca nu este conform cu recomandarile facute de Comisie Frantei", a subliniat O'Connor.

El a precizat insa ca Pactul de Stabilitate, in care sunt prevazute nivelurile maxime ale datoriei publice si deficitului bugetar in statele UE, prevede acordarea unor amanari pentru respectarea acestora, in anumite conditii, functie de evolutia situatiei economice si a reformelor structurale.

#deficit franta, #CE deficit Franta , #Franta