Decodarea iPhone, competitie acerba

Joi, 20 Septembrie 2007, ora 09:00
1098 citiri

Acum, ca nu mai este pentru nimeni un secret faptul ca iPhone va ajunge, incepand cu 9 noiembrie, in Europa, tot mai multi hackeri si-au propus sa sparga codul ce leaga dispozitivul de operatorul caruia Apple ii acorda exclusivitate, informeaza agentia de stiri AFP.

iUnlock este un program gratuit, opensource, realizat de echipa iPhone Dev Team, care deblocheaza in totalitate dispozitivul iPhone.
Operatiunea de deblocare este mai complicata decat cea adoptata de iPhoneSIMfree, un alt grup care a dezvoltat un soft comercial destinat deblocarii iPhone, care poate fi achizitionat la un pret de aproximativ 100 de dolari.

De cealalta parte, componentii iPhone Dev Team promit lansarea unei interfete vizuale, care va facilita deblocarea telefonului si de cei mai putin priceputi in acest domeniu. Functionalitatea ambelor programe a fost confirmata de specialistii de la mai multe site-uri de IT&C consacrate, precum Engadget.com sau Gizmodo.com, care le-au testat.

Prima metoda care a reusit sa deblocheze in totalitate iPhone este cea pusa la punct de americanul George Hotz. Procedura folosita de adolescentul american de 17 ani, care permite deblocarea totala a telefonului codat in reteaua americana AT&T, este privita ca un precedent de succes in lupta dintre hackeri si specialistii de la Apple. Metoda sa, putin "grosiera", deoarece implica anumite modificari fizice ale telefonului si anume suduri fine, a fost perfectionata acum cu ajutorul altor hackeri.

Luni, Apple a anuntat oficial parteneriatul incheiat in Marea Britanie cu operatorul O2, iar ieri pe cel incheiat pentru Germania cu operatorul T-Mobile. In curand vom afla si parteneriatul incheiat pentru Franta, cel mai probabil cu Orange.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=323368>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.