Economia Frantei, a doua in Europa, a stagnat in primul trimestru

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 17:28
1648 citiri
Economia Frantei, a doua in Europa, a stagnat in primul trimestru

Franta, a doua economie europeana, a inregistrat in primul trimestru din 2012 o crestere zero a Produsului Intern Brut, dupa un avans de 0,1% in ultimele trei luni din 2011, a anuntat vineri Institutul National de Statistica (Insee), confirmand estimarea anterioara, transmite AFP.

Pentru 2012 Insee estimeaza ca economia franceza va inregistra o crestere de doar 0,4%, fata de 0,5% cat estima anterior.

"Franta va avea de suferit din cauza declinului cererii pe plan intern a partenerilor sai din zona euro, ceea ce va afecta exporturile si eforturile de consolidare a bugetului", a declarat Eric Dubois, director de cercetare la Insee.

Banca Centrala a Frantei se asteapta ca economia tarii sa inregistreze o crestere zero si in perioada aprilie-iunie 2012, al doilea trimestru consecutiv de stagnare.

Produsul Intern Brut al Frantei ar trebui sa ramana stabil in trimestrul doi din 2012, comparativ cu precedentele trei luni, cand s-a inregistrat de asemenea o crestere zero, se arata in declaratia Bancii Frantei.

Anul trecut economia franceza a inregistrat o crestere de doar 1,7% iar avansul a incetinit la 0,2% in trimestrul patru, pe fondul stagnarii cresterii in zona euro.

In ianuarie, guvernul de la Paris si-a redus estimarile privind evolutia Produsului Intern Brut, de la 1% la 0,5%, in timp ce estimarile FMI sunt mult mai pesimiste, intre 0,2 si 0,5%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#stagnare economie Franta, #Franta economie T1, #evolutie economie Franta , #Franta