Economia Frantei intra din nou in recesiune

Miercuri, 08 August 2012, ora 16:10
1454 citiri
Economia Frantei intra din nou in recesiune

Economia franceza a reintrat in recesiune pentru a doua oara in ultimii trei ani, a avertizat, miercuri, Banca Nationala a Frantei.

Produsul intern brut al Frantei va inregistra, in perioada iulie - septembrie 2012, o scadere de 0,1%, dupa un declin similar in trimestrul doi din 2012, conform estimarilor bancii centrale a Frantei.

Ultima perioada de recesiune cu care s-a confruntat Franta a fost in primavara lui 2009, dar, de atunci, economia tarii a fost afectata de criza din zona euro, care a provocat scaderea increderii consumatorilor si a oamenilor de afaceri.

Din cauza adancirii crizei, guvernul de la Paris a revizuit in scadere datele privind evolutia produsului intern brut al Frantei in 2012. Acum, executivul se asteapta la o crestere a economiei Frantei de 0,3% in acest an, fata de un avans de 0,4% estimat anterior, si pentru 2013 prognozeaza o crestere de 1,2%, fata de un avans de 1,7% estimat anterior.

Un declin al produsul intern brut al Frantei in trimestrul trei va insemna ca tara se alatura altor state din UE care sunt in recesiune, cum ar fi Marea Britanie, Grecia, Italia, Portugalia si Spania.

Franta a inregistrat in primul trimestru din 2012 o crestere zero a economiei, dupa un avans de 0,1% in ultimele trei luni din 2011, a anuntat recent Institutul National de Statistica (Insee), confirmand estimarea anterioara.

Pentru 2012, Insee estimeaza ca economia franceza va inregistra o crestere de doar 0,4%, fata de 0,5% cat estima anterior.

Anul trecut, economia Frantei a inregistrat o crestere de doar 1,7%, iar avansul a incetinit la 0,2% in trimestrul patru, pe fondul stagnarii cresterii in zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie Franta recesiune, #recesiune Franta, #pib franta, #economie Franta zona euro, #economie Franta 2012 , #Franta