Economiile Frantei si Germaniei evolueaza sub asteptari

Marti, 14 August 2012, ora 12:15
1223 citiri
Economiile Frantei si Germaniei evolueaza sub asteptari

Frantei a inregistrat, in al doilea trimestru al anului, o crestere economica zero, acesta fiind al treilea trimestru de stagnare pentru a doua cea mai mare economie a Europei.

De cealalta parte, Germania a inregistrat un avans de 0,3%, peste asteptarile analistilor, care estimau o crestere de doar 0,2 procente.

Desi Banca Centrala a Frantei estimase crestere economica pentru al doilea trimestru al anului, obiectivul guvernului de a raporta, pana la finele anului, un avans de 0,3%, inca mai poate fi atins.

Importurile au inregistrat o crestere cu 1,8% fata de 0,6% cat a fost in primul trimestru din 2012, in timp ce, exporturile au avansat doar cu 0,2%, fata de 0,1% cat a fost in prima parte a acestui an, potrivit datelor raportate de Institutul National de Statistica si Studii Economice (INSEE)

Economia germana a continuat sa creasca

Economia Germaniei, cea mai mare economie europeana, a inregistrat o crestere peste asteptari de 0,3% in al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, potrivit cifrelor preliminare publicate marti de Oficiul federal de statistica.

Chiar daca este vorba de o incetinire fata de cresterea de 0,5% inregistrata in primul trimestru, performantele inregistrate de economia germana in perioada aprilie-iunie 212 sunt peste estimarilor analistilor care mizau pe un avans de 0,2%, transmite AFP, citat de Agrepres.

In ritm anual, trimestrul al doilea al acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut, PIB-ul Germaniei a inregistrat o crestere de 0,5% potrivit datelor preliminare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#economie franta, #crestere economica Franta, #pib franta , #Franta